110 komfyrbranner i Akershus i fjor!

Komfyren er hjemmets største brannkilde og de fleste komfyrbranner skyldes uoppmerksomhet og ikke tekniske feil ved produktet. Derfor arrangeres Komfyrvaktkampanjen over hele landet. Møt oss onsdag 13. februar på Metro senteret i Lørenskog, Strømmen storsenter og Bjørkelangen senter. I tillegg monterer vi gratis komfyrvakt hos utvalgte personer. Gi oss beskjed hvis du kjenner noen som trenger det!

Vi har noen komfyrvakter som vi ønsker å montere hjemme hos personer som virkelig trenger en komfyrvakt. Kjenner du noen verdige kandidater? Send oss i så fall en beskjed innen mandag 18. februar 2019. Vi tar etter dette kontakt med personen for å planlegge et besøk på dagtid og prate om brannsikkerhet. Samtidig vurderer vi om personen skal få en av våre komfyrvakter. Skulle «din kandidat» være blant de som vi mener mest trenger en slik vakt av alle innkomne forslag, gjør vi avtale for montering før påske.

Gå til påmeldingsskjemaet for komfyrvaktkampanjen her!

 

Møt brannvesenet – ta en prat om komfyrvakt

Fersk statistikk fra DSB viser at brannvesenet hadde 285 brannutrykninger til boliger i Akershus i 2018. Hele 39 prosent av uttrykningene skyldes komfyren. En komfyrvakt kan redde hjemmet ditt fra å gå opp i røyk. Mange sitter nok på en historie om da det holdt på å gå skikkelig galt på kjøkkenet. Enten om da det ringte på døren, eller da babyen begynte å skrike på soverommet. Litt uoppmerksomhet er alt som skal til for at en brann skal blusse opp og komme ut av kontroll.

Benytt deg derfor av muligheten til å prate med oss om komfyrvakt:

onsdag 13. februar kl. 10 – 14 på:

  • Metro senteret i Lørenskog – ved hovedtrappa
  • Strømmen storsenter – i andre etasje, ny del ved senterscenen
  • Bjørkelangen senter  – ved cafeen

Krav til komfyrvakt

Det er krav til komfyrvakt i alle nye boliger og hvis det legges opp ny kurs til komfyren. De samme reglene gjelder for fritidsboliger. Komfyrvakter får du kjøpt hos flere elektronikkbutikker, i en rekke kjøkkenbutikker og i nettbutikker.

Slik fungerer komfyrvakten

Komfyrvakten består av en sensor og en strømbryter og er enkel å installere. Sensoren overvåker kokeplatene. Hvis sensoren oppdager fare for brann, utsløser den en alarm. Om ingen reagerer på denne, gir sensoren beskjed til en bryter om å kutte strømmen til komfyren.

Hold oppsikt under matlaging og skru av eller demp varmen hvis du blir avbrutt. Det er også viktig å rengjøre ventilator jevnlig og passe på at det ikke ligger brennbare ting for nær koketoppen.

Komfyrvaktkampanjen

Onsdag 13. februar arrangeres en nasjonal komfyrvaktkampanje for å få økt oppmerksomhet om de mange komfyrbrannene. Under kampanjen vil over 200 brannvesen, feiervesen og det lokale eltilsyn ha lokale aktiviteter over hele landet.