Forbudet opprettholdes

Selv om det kom en del nedbør i går (torsdag), anser NRBR dette som for lite og for lokalt til at forbudet mot bruk av ild utendørs kan oppheves. I tillegg er det mye vind i vårt område og dette bidrar til at regnet tørker opp. Det er altså fortsatt forbudt å bruke faste bål- og grillplasser, og bruke engangsgrill, propanapparater, gassgriller, grillpanner og liknende. Men vi mener at publikum i våre kommuner nå kan grille i egen hage uten å opptre uaktsomt. Men husk at du alltid er ansvarlig for egne handlinger - så grill med vett. NRBR tar ny vurdering på situasjonen mandag 18. juni.

Les her – slik griller du med vett!

  • Om det blir tillatt med sankthansbål (for de som har søkt innenfor fristen og fått tillatelse) eller om alle tillatelser blir trukket tilbake, vil bli vurdert noen dager før sankthans.
  • Vi oppfordrer fortsatt til forsiktighet med skogsdrift, særlig i sør- og sørvestvendte hellinger og koller.
  • Vi oppfordrer også skytebanene til forsiktighet, men det er grunneier som eventuelt må gi tillatelse/ ikke tillatelse til bruk. NRBR fraråder bruk av skytebaner langt inne i skogen (slik som i Rælingen) inntil det kommer mer nedbør.

Les mer om grill- og bålforbudet i mai og juni 2018 her.

Les om det generelle bålforbudet 15. april til 15. september og de lokale forskriftene her.