Kjenner du noen som trenger komfyrvakt?

Vi har noen komfyrvakter som vi ønsker å montere hjemme hos personer som virkelig trenger en komfyrvakt. Kjenner du noen verdige kandidater? Send oss i så fall en beskjed innen mandag 18. februar 2019. Vi tar etter dette kontakt med personen for å planlegge et besøk på dagtid og prate om brannsikkerhet. Samtidig vurderer vi om personen skal få en av våre komfyrvakter. Skulle "din kandidat" være blant de som vi mener mest trenger en slik vakt av alle innkomne forslag, gjør vi avtale for montering før påske.

Hva er en komfyrvakt?

Komfyrvakten består av en sensor og en strømavbryter, som enten er plassert bak komfyren eller i sikringsskapet. Sensoren overvåker kokeplatene. Hvis sensoren oppdager fare for brann, utsløser den en alarm. Om ingen reagerer på denne, gir sensoren beskjed til en bryter om å kutte strømmen til komfyren.

Hvem trenger komfyrvakt?

Alle trenger komfyrvakt. Komfyrbranner er den hyppigste brannårsaken i norske hjem. En komfyrvakt vil hindre mange komfyrbranner. De fleste komfyrbranner skjer på dagtid og rammer ofte eldre mennesker, men flest omkommer i branner om natten. Da er det ofte unge mennesker i alkoholpåvirket tilstand som rammes. Også unge folk med mye å tenke på, trenger komfyrvakt. Det er lett å løpe fra kasserollen på komfyren hvis barna gråter, det ringer på døra eller man plutselig ser at det er tomt for melk i kjøleskapet.

Komfyrvakt redder liv!

Opps, fant ikke skjemaet.