Komfyrvaktkampanjen 2019

Kjenner du noen som trenger en komfyrvakt? Vi har noen få som vi gir ut og monterer hos de vi mener trenger det aller mest. Onsdag 13. februar kan du møte oss på utvalgte kjøpesentre og ta en prat om komfyrvakt.

Vi har noen komfyrvakter som vi ønsker å montere hjemme hos personer som virkelig trenger en komfyrvakt. Kjenner du noen verdige kandidater? Send oss i så fall en beskjed innen mandag 18. februar 2019. Vi tar etter dette kontakt med personen for å planlegge et besøk på dagtid og prate om brannsikkerhet. Samtidig vurderer vi om personen skal få en av våre komfyrvakter. Skulle «din kandidat» være blant de som vi mener mest trenger en slik vakt av alle innkomne forslag, gjør vi avtale for montering før påske.

Gå til påmeldingsskjemaet for komfyrvaktkampanjen her!

Møt brannvesenet – ta en prat om komfyrvakt

Møt oss onsdag 13. februar kl. 10 – 14 på:

  • Metro senteret i Lørenskog – ved hovedtrappa
  • Strømmen storsenter – i andre etasje, ny del ved senterscenen
  • Bjørkelangen senter  – ved cafeen

Hva er en komfyrvakt?

Komfyrvakten er en liten sensor som overvåker kokeplatene. Hvis sensoren oppdager fare for brann, utløser den en alarm. Om ingen reagerer på denne, gir sensoren beskjed til en bryter om å kutte strømmen til komfyren.

Hvem trenger komfyrvakt?

Alle trenger komfyrvakt. Komfyrbranner er den hyppigste brannårsaken i norske hjem. En komfyrvakt vil hindre mange komfyrbranner. De fleste komfyrbranner skjer på dagtid og rammer ofte eldre mennesker, men flest omkommer i branner om natten. Da er det ofte unge mennesker i alkoholpåvirket tilstand som rammes. Også unge folk med mye å tenke på, trenger komfyrvakt. Det er lett å løpe fra kasserollen på komfyren hvis barna gråter, det ringer på døra eller man plutselig ser at det er tomt for melk i kjøleskapet.

Les mer om komfyrvakt og se film om hvordan du monterer her: