Romerike 110-sentral

Romerike 110-sentral dekker kommunene Eidsvoll, Gjerdrum, Hurdal, Nannestad, Nes, Ullensaker, Aurskog-Høland, Fet, Lørenskog , Nittedal, Rælingen, Skedsmo, Sørum og Rømskog. Det er omtrent 270 000 innbyggere til sammen i disse 14 kommunene.

Ønsker du å komme i kontakt med Romerike 110-sentral med en generell henvendelse som ikke haster kan du ringe tlf 67 97 81 40. Du kan også sende oss e-post

Operativ leder Terje Jacobsen: Send e-post

 

Et vaktlag på Romerike 110-sentral består av to personer.
Et vaktlag på Romerike 110-sentral består av to personer.

 

Ved alarm:

110 – Brann

112 – Politi

113 – Ambulanse

 

Når skal du ringe 110

Du kan ringe 110 når det oppstår brann eller ulykker hvor du eller noen rundt deg har behov for bistand fra Brannvesenet. 110 er et nødnummer som du kan ringe både fra fast telefon eller mobil uansett hvor du befinner deg i landet. Samtalen din vil bli besvart av en operatør som vil sørge for at du får den hjelpen du behøver.

Hva skjer når du ringer 110?

  • Operatøren vil stille deg spørsmål som for eksempel hva som har skjedd, hvor det har skjedd og hvilket nummer du ringer fra.
  • Forsøk å holde deg rolig og gi en tydelig beskrivelse av det som har skjedd, hvor det har skjedd, hvem som behøver hjelp og hvorfor. Brenner det? Brenner det mye eller lite? Er noen mennesker i fare? Dette er informasjon som operatøren må ha. Dersom det har skjedd en trafikkulykke behøver operatøren informasjon om hvor mange skadde det er, om noen sitter fastklemt og om det renner væske (f.eks. olje eller bensin).
  • Beskriv tydelig stedet hvor operatøren skal sende redningsmannskap og gi operatøren ditt navn og nummer.
  • Operatøren har behov for denne informasjonen for å kunne sende riktig hjelp på kortes mulig tid for begrense skadeomfanget eller redde liv.

 

Meld i fra om større møter, tilstelninger og overnattinger

Skal det arrangeres større møter eller tilstelninger i kommunene som Romerike 110-sentral dekker, slik som overnattinger på skoler, barnehager og lignende, må det meldes fra til oss. Slike opplysninger er avgjørende for hvor stor innsatsstyrke vi sender ut ved en alarm. Les mer om hvordan du melder fra om spesielle arrangementer til Romerike 110-sentral her.

 

Alarmtilknytning til 110 – sentralen

Næringsvirksomhet, borettslag og sameier kan inngå avtale om brannalarmtilknytning til 110-sentralen Romerike. Send beskjed til oss e-post

Skjema, betingelser og priser for slik tilknytning av brannalarm finner du her

Dette er Romerike 110-sentral

Romerike 110-sentral dekker alle kommunene på Romerike, samt Rømskog. Det er to brannvesen på Romerike og 13 brannstasjoner. Det er 13 fast ansatte på sentralen i tillegg til flere vikarer. Sentralen er lokalisert på Lørenskog brannstasjon og mottar årlig omtrent 5000 henvendelser over nødnummer 110.

Sentralens hovedoppgave er mottak av brann og ulykkesmeldinger fra publikum over nødnummer 110, og utalarmering av mannskap og nødvendige ressurser. Sentralen spiller også en viktig rolle som støttefunksjon for ressurser som er ute i innsats. I tillegg er sentralen alarmmottak for automatiske brannalarmer fra industri og offentlige bygg. De ansatte skal kunne veilede den som ringer inn og melder om brann eller ulykke om hvordan vedkommende skal forholde seg til hjelpen kommer fram.

Romerike 110-sentral var med i fase 0 av nødnett og har brukt det siden oppstarten i 2010. Innen utgang av 2015 skal nødnettet være utrullert i hele landet.

 

Følg oss på Twitter!

Romerike 110-sentral var den første 110-sentral i Norge som prøvde ut Twitter som en informasjonskanal. Dette var i 2009. Du følger oss vel på Twitter, du også?