Stor skogbrannbrannfare på Nedre Romerike – ikke bruk faste bålplasser inntil videre

Vi sendte ut pressemelding dag hvor vi ber om at publikum IKKE bruker de faste bålplassene, samt gjør ekstra forebyggende tiltak ved skogsdrift og bruk av skytebaner.

Pressemelding

Lørenskog, 22. juli 2021

 

Stor skogbrannbrannfare på Nedre Romerike – ikke bruk faste bålplasser inntil videre

 Det er i ferd med å bli svært tørt i skog og mark på hele Romerike. Nedre Romerike brann- og redningsvesen (NRBR) anser det nå som uforsvarlig med bruk av alle former for åpen ild i skog og mark. Derfor ber vi folk om ikke å bruke faste, helårs bålplasser. Annen aktivitet som skogsdrift og bruk av skytebaner krever ekstra forebyggende tiltak etter egen risikovurdering. Publikum bes også om å være forsiktig med grilling og annen bruk av ild på egen tomt.

 

Meteorologisk institutt melder nå at vi får stor skogbrannfare de neste dagene. Det meldes om en del regn over helgen, som vi håper vil hjelpe. Frem til dette må vi be alle utvise stor forsiktighet. Uforsiktighet som fører til skogbrann er straffbart og kan føre til et erstatningskrav. Når skogen blir tørr nok vil enhver bruk av åpen ild ansees som uaktsomt. For brannvesenet er en skogbrann svært ressurskrevende å håndtere og noe vi sammen må jobbe for å unngå. Brannvesenet ber alle overholde det nasjonale bålforbudet 15. april-15. september og samtidig ikke bruke helårs bålplasser før skogbrannindeksen går ned. Oppfordringen gjelder da også engangsgrill, bålpanne, primus og stormkjøkken. Indeksen kan du selv følge på denne adressen: https://skogbrannfare.met.no