Unngå hyttebrann

Mange av oss har nå mulighet for hyttekontor og tilbringer mer tid der enn vi pleier. Andre planlegger vinterferien på hytte – leid eller egen. Uansett må du sørge for at du har brannsikkerheten på plass. Hytter ligger ofte langt fra en brannstasjon og derfor er det ekstra viktig at du tar ansvar for sikkerheten til deg selv og andre som er på hytta.

Mange av oss har nå mulighet for hyttekontor og tilbringer mer tid der enn vi pleier. Andre planlegger vinterferien på hytte – leid eller egen. Uansett må du sørge for at du har brannsikkerheten på plass. Hytter ligger ofte langt fra en brannstasjon og derfor er det ekstra viktig at du ikke legger deg uten å sjekke følgende:

  • At du har fungerende røykvarslere i alle etasjer og at du kan høre dem på soverommene
  • At du har frie rømningsveier. Hvis du må bruke terrassedør eller soveromsvindu for å komme deg ut ved brann, kan det være at du må ut og måke snø før det er mulig å åpne døren eller vinduet.
  • At du har slokkemiddel og at alle på hytta hvor det er
  • At pipe og ildsted i orden. Det er vanskelig hvis du leier en hytte, men sørg for at peiser og ovner du har i egen hytte er i orden.

 

Les mer her: https://nrbr.no/fritid/trygg-pa-hytta/