Utvis stor forsiktighet dersom du velger å jakte

NRBR nedlegger ikke forbud mot jakt foreløpig, men fraråder all aktivitet som kan starte en skogbrann. Vi ber jegere og grunneiere utvise stor forsiktighet dersom de velger å jakte. Foreløpig så ser det også ut som første helga i bukkejakta vil skje i en del regn og lavere temperaturer. Selv om tørka og skogbrannindeksen tar seg fort opp igjen vil dette hjelpe godt de første dagene. NRBR følger kontinuerlig med på skogbrannindeksen og vil vurdere forbud ved økning av skogbrannfaren. Jegere og grunneiere må inntil videre selv vurdere om aktiviteten de utfører er trygg. Jegere, grunneiere og andre må følge med på hjemmesiden til NRBR for å holde seg oppdatert på hva som gjelder.

Bukkejakta begynner på fredag og mange lurer på om det er lov med jakt nå som skogbrannfaren er så høy. NRBR nedlegger ikke forbud mot jakt foreløpig, men fraråder all aktivitet som kan starte en skogbrann. På Nedre Romerike har vi hatt en del lokale regnbyger i det siste, så enkelte områder er tørrere enn andre. Vi ber jegere og grunneiere utvise stor forsiktighet dersom de velger å jakte. Man må ha kontroll på bakgrunnen, noe jegere skal ha før de løsner skudd uansett. Våre tips blir å velge seg en post med en bakgrunn som er minst mulig antennelig, og så sitte igjen en time etter skuddløsning for å se at det ikke skjer noe umiddelbart. En bøtte og vannkilde i nærheten er også viktig for å kunne slå ut eventuell ulming.

Foreløpig så ser det også ut som første helga i bukkejakta vil skje i en del regn og lavere temperaturer. Selv om tørka og skogbrannindeksen tar seg fort opp igjen vil dette hjelpe godt de første dagene. NRBR følger kontinuerlig med på skogbrannindeksen og vil vurdere forbud ved økning av skogbrannfaren. Jegere og grunneiere må inntil videre selv vurdere om aktiviteten de utfører er trygg.

Jegere, grunneiere og andre må følge med på hjemmesiden til NRBR for å holde seg oppdatert på hva som gjelder.

NRBR vil også minne om at eventuelle jegere, turfolk og andre som befinner seg i skog og mark IKKE har lov til å tenne bål, eller bruke faste bål- og grillplasser, engangsgrill, propanapparater, gassgriller, grillpanner og liknende. Røyking vil også kunne betegnes som en aktivitet som kan starte en skogbrann.