Vi besøker alle barneskolene før advent!

Før første desember skal NRBR undervise så godt som alle elever på femte trinn på Nedre Romerike. Vi håper nemlig at barna vil hjelpe til med å spre kunnskap om hvordan vi kan få en trygg og brannfri advent og jul.

I løpet av de neste to ukene skal NRBR besøke 50 barneskoler. Etter en undervisningstime i grunnleggende brannvern, deler vi ut Brannvesenets julekalender. Den inneholder adventstidens viktigste budskap: hvordan få en trygg og brannfri høytid.

 

Brannvesen over hele landet

NRBR er ikke alene om denne viktige førjulskampanjen. Hele 55 brannvesen drar ut i disse dager til sine barneskoler med det samme budskapet. Det er dessverre ikke uten grunn at vi bruker store ressurser på dette. De fleste branner oppstår i boliger og vi står nå foran en travel og kald adventstid: Vi fyrer i peis og ovn, lager mer mat enn vanlig, pynter med stearinlys og overbelaster det elektriske anlegget med julelys i alle varianter

Brannsikkerheten hjemme er selvfølgelig de voksnes ansvar, men brannvesenet er mye i kontakt med barn og vi vet at de deler sin kunnskap med de der hjemme. Ofte vet barn best – og mest! I hvert fall med hjelp fra Brannvesenets julekalender!

 

Filmer fra hele landet

Julekalenderen, som barna får utdelt etter endt undervisning, er bygget opp på tradisjonelt vis med luker som skal åpnes hver dag. Bak hver luke finner barna en nettadresse til dagens luke i den tilhørende nettkalenderen (www.brannvesenetsjulekalender.no). Bak lukene i nettkalenderen ligger konkurranser, oppgaver og filmsnutter. Filminnslagene er fra brannvesen og barn fra ulike steder i Norge, og alle innslag handler selvfølgelig om brannforebygging. NRBRs ansatte er representert både bak luken 1. desember, som er selveste Røykvarslerdagen, og bak luken 13. desember med en oppdatert versjon av Sankta Lucia-sangen.

 

Lurer du på noe rundt denne kampanjen? Ta kontakt med:

Linda Stuvland
informasjonsrådgiver

linda.stuvland@nrbr.no

Telefon 992 60 748