Vi møter studentene i fadderuka

NRBR er en del av rebusløpet i fadderuka til HiOA onsdag 16. august kl. 17-19. Løpet går fra høgskolen på Kjeller til Lillestrøm sentrum. Studentene finner oss tidlig i løypa, på plassen foran hovedinngangen. Der utgjør vi kanskje den viktigste posten som studentene skal gjennom.

Nå er det straks studiestart for landets nær 300 000 studenter. Mange av disse skal nå bo i egen bolig for første gang og er ikke vant til å tenke på egen brannsikkerhet. Nedre Romerike brann- og redningsvesen IKS (NRBR) håper derfor at alle studenter setter brannsikkerhet på pensum nå ved semesterstart.

Kort og greit pensum!

Første punkt på pensum er at det skal være minst en fungerende røykvarsler i hver etasje der man bor, og at de som bor der sjekker disse jevnlig. Andre punkt er at alle i boligen må gjøre seg kjent med rømningsveiene og hva man skal gjøre hvis det er umulig å rømme igjennom inngangsdøren. Deretter er det viktig å vite hvor i boligen det finnes godkjent slokkeutstyr. Og til slutt på pensum ….

… ikke svidd pizza på studentmenyen

Dessverre synes brent pizza å være en klassiker når det gjelder studentmat. Vi i brannvesenet rykker hvert år ut til mange såkalte «pizzabranner». Selv om de fleste av disse episodene ender godt, oppstår det alvorlige situasjoner vi vil unngå. Nattmat hjemme og mye alkohol er en farlig kombinasjon.

Les mer om hvordan studenthybelen blir brannsikker.

Les mer om hva du må ha og hva du bør ha av røykvarslere.

Dette er kravene til slokkemidler.

Møt brannvesenet i fadderuka

NRBR ønsker å bevisstgjøre de nye studentene og vi er derfor en del av rebusløpet i fadderuka til HiOA onsdag 16. august kl. 17-19. Løpet går fra høgskolen på Kjeller til Lillestrøm sentrum. Studentene finner oss tidlig i løypa, på plassen foran hovedinngangen. Der utgjør vi kanskje den viktigste posten som studentene skal gjennom. Vi stiller med konkurranse, mulighet for slokkeøvelse, utdeling av brosjyrer og røykvarslerbatterier for de som ikke har det.

Årlig studentkampanje

NRBRs aktiviteter overfor studentene er en del av en landsdekkende forebyggende kampanje. Bak kampanjen står Norsk brannvernforening, Tryg Forsikring, samt nærmere 30 brannvesen i typiske studieområder. Bakgrunnen for denne årlige kampanjen er en undersøkelse fra høsten 2014 som avdekket alvorlige forhold knyttet til studenters adferd, bevissthet og kunnskap om grunnleggende brannsikkerhet. Undersøkelsen viste også at det er mange utleiere som slurver med sikkerheten.