Skogbrannfare - ikke bruk faste grill- og bålplasser

Det er svært tørt i skog og mark nå! Det skal ikke mye til før det tar fyr slik situasjonen er nå, så vi anser det som uforsvarlig å tenne bål i skog og mark. Dette gjelder også bruk av engangsgrill, bålpanne, primus og stormkjøkken. Turfolk, samt skole- og barnehageansatte som planlegger myk start på skoleåret med tur ut, bør heller IKKE bruke faste grill- og bålplasser før skogbrannindeksen går ned. Ta med matpakke, pølse på termos eller andre alternativer! Oppfordringen gjelder til det faller nedbør av betydelig mengde og skogbrannindeksen går ned.

Husk at du alltid er ansvarlig når du tenner ild. Uforsiktighet som fører til skogbrann er straffbart og kan føre til et erstatningskrav. Skogbrannindeksen kan du selv følge på denne adressen: https://skogbrannfare.met.no


Bålforbud 15. april -15. september

15 april 2024

Mellom 15. april til 15. september er det i alle kommuner forbud mot å gjøre opp ild og grill (inkludert engangsgrill, bålpanne, primus og stormkjøkken) i eller i nærheten av skog og annen utmark .

Øvelse PLIVO

04 april 2024

I ukene 15, 16 og 17, på dagene tirdag, onsdag og torsdag i tidsrommet 12 -14 vil nødetatene ha en stor samhandlingsøvelse i området rundt Lillestrøm og Nebursvollen friluftsbad. I den forbindelse vil det bli mye synlig utrykningskjøretøy i området rundt Olavsgård, Skjetten og Lillestrøm.