Brev til barneskolene sendt i forbindelse med førjulskampanje

52 brev med tidspunktet for vårt besøk til femte trinn i november er nå sendt til alle våre barneskoler. 

Siden 2005 har NRBR brukt store deler av november til å undervise elever på femte trinn i brannforebygging i forbindelse med førjulskampanjen Brannvesenets julekalender.

Brannsikkerheten hjemme er selvfølgelig de voksnes ansvar, men brannvesenet er mye i kontakt med barn og vet at de er flinke holdningsambassadører i hus og hjem. Grunnen til at vi har valgt å gjøre dette i november er selvsagt at i den travle og kalde førjulstiden fyrer vi mye i peis og ovn, vi lager mer mat enn vanlig, vi pynter med stearinlys og overbelaster det elektriske anlegget med julelys i alle varianter.

Kampanjen består av en times undervisning i brannvern. Deretter deler vi ut papirversjonen av kalenderen. Julekalenderen er bygget opp på tradisjonelt vis med luker som skal åpnes hver dag. Bak hver luke finner eleven en nettadresse til dagens luke i en tilhørende nettkalender. Bak lukene ligger filmsnutter fra brannvesen og barn fra ulike steder i Norge, og alle innslag handler om brannforebygging. Lukene åpnes først på riktig dato. Hver dag er det spennende konkurranser og premier. Alle kan sende inn svar, men vinnere trekkes kun blant de elevene som har deltatt i brannvesenets julekalenderundervisning.

Frem til november kan du se fjorårets nettkalender og lese mer om kampanjen der.

 

 

 


Tre oppdrag med farlig stoff og kjemikalier i vår

18 juni 2024

Tre hendelser med farlig stoff og kjemikalier innenfor relativt kort tid i vår var uhell ved bedrift og transport, men vi må også være forberedt på tilsiktede handlinger slik som terror. Nylig uttalte Forsvaret at krigen i Ukraina har aktualisert slike trusler.