Fritidsboliger på Nedre Romerike

Nå som flere i befolkningen har blitt vaksinert og samfunnet åpnes mer og mer, skal vi i tiden fremover utføre tilsyn og feiing på de fritidsboligene på Nedre Romerike som vi ikke rakk å besøke før pandemien. Smittesituasjonen vil selvfølgelig følges fortløpende, og eventuelle endringer kan komme som følge av dette.

I 2019  ble vi mer eller mindre ferdig med å gjennomføre tilsyn og feiing av alle fritidsboligene i våre kommuner. Men så kom pandemien - og i fjor sommer ble det ikke gjennomført besøk til de resterende hyttene.

Du får varsel

Før vårt besøk vil eier/bruker få varsel fra oss enten på sms eller digitalt brev. Det er viktig at vi får bekreftelse på at noen er tilstede den datoen som er oppsatt i varselet. Får vi ikke tilbakemelding på sms /brev, antar vi at ingen er tilstede og vi avlyser besøket.

Smittevern

Det er også viktig for oss at
  • de som oppholder seg i fritidsboligen er friske, og ikke i karantene eller isolasjon
  • besøket innendørs gjøres så kort som mulig
  • dersom forholdene ligger til rette for det vil gjennomgang og informasjon til eier/bruker tas utendørs.
Vi holder avstand, håndhilser ikke, vi bruker munnbind og hansker - for deres og egen sikkerhet.

Du må være tilstede

Både feiing og tilsyn blir utført samtidig, og da er det nødvendig at eier/bruker av hytta er tilstede. Vi ønsker å komme inn i hytta for å kontrollere peis, ovn og skorstein innenfra. Dette gjør vi for at eier/bruker kan være sikker på at det ikke er skader eller andre feil på fyringsanlegget som kan forårsake brann eller annen skade. Vi snakker også om oppbevaring av parafin og gass, hvis det er aktuelt. Vi vil også informere om rømningsveier, røykvarslere og slokkeutstyr. Vi gir selvfølgelig også informasjon om riktig fyring og gode fyringsvaner.
Les mer om feiing og tilsyn på fritidsboliger: https://nrbr.no/tilsy.../feiing-pa-hytter-og-fritidsboliger/

Brannvesenets påsketips til hyttefolket

18 mars 2024

Det er samme krav til brannsikkerhetsutstyr i hytter og fritidshus som hjemme, men hytter ofte ligger langt fra nærmeste brannvesen, langt fra naboer, og har ofte dårlig mobildekning, så man bør ta ekstra sikkerhetsgrep på hytta. De fleste branner som tar liv starter om natten. En fungerende røykvarsler/brannalarmanlegg er en billig forsikring for å komme seg ut i tide. 

Femåringene inviteres til brannstasjonen!

21 februar 2024

NRBR har i mange år invitert femåringene til et besøk på brannstasjonen før ferien. På brannstasjonen blir det et opplegg med oppgaver og aktiviteter. Forutsetningen for at barnehagene kan melde seg på denne populære kampanjen, er at barnehagene underviser barna i brannvern før besøket. Påmeldingen sendes ut til barnehagene fra kommunene i disse dager.