Godkjente salgslokaler for fyrverkeri

Fyrverkeri kan kun selges fra godkjent salgslokale i perioden 27. desember - 31. desember. Resten av året er det altså forbudt å selge fyrverkeri. Det er heller ikke lov å selge fyrverkeri på dørene eller fra ikke-godkjente salgslokaler. Her finner du oversikten over godkjente salgslokaler på Nedre Romerike.

Ha en fin feiring og send opp fyrverkeri hvis du ønsker, men sørg for at dine handlinger ikke fører til brann eller annen skade. Nedre Romerike brann- og redningsvesen (NRBR) oppfordrer derfor alle voksne til å sette seg inn hva som er tillatt – og at de formidler dette videre til sine barn og ungdommer.

Tilsyn i romjulen

Hvert år går NRBR tilsyn med utsalgsstedene for fyrverkeri i romjulen for å sørge for at sikkerheten er ivaretatt for både kjøper og selger – og for alle andre som tilfeldigvis kan befinne seg i nærheten av utsalgsstedet. Fyrverkerivarer er eksplosiver og det er derfor strenge regler rundt kjøp og salg for å unngå ulykker.

 

Publikums ansvar

For å unngå branner og andre ulykker med bruk av fyrverkeri, må vi ha med oss publikum på laget. Vi håper at alle voksne setter seg inn i hva som er lov og ikke lov, og formidler dette til sine barn og ungdommer:

  • Fyrverkeri kan kun selges fra godkjent salgslokale i perioden 27. desember - 31. desember. Resten av året er det altså forbudt å selge fyrverkeri. Det er heller ikke lov å selge fyrverkeri på dørene eller fra ikke-godkjente salgslokaler. Sjekk nrbr.no for godkjente salgslokaler på Nedre Romerike.
  • Det ikke er lov å ta med fyrverkeri fra utlandet, for eksempel Sverige
  • Det er 18 årsgrense for bruk av alt annet fyrverkeri enn stjerneskudd og tilsvarende, som har 12-års aldersgrense.
  • Det er et generelt forbud mot bruk av alle typer fyrverkeri hele året. I våre kommuner (Lillestrøm, Lørenskog, Rælingen, Gjerdrum, Nittedal og Aurskog-Høland) er det generell tillatelse for publikum å sende opp lovlig fyrverkeri på nyttårsaften i tiden kl. 18-02. Det betyr at det er forbudt å bruke fyrverkeri uten tillatelse året rundt, men at det i på Nedre Romerike er tillatt å sende opp fyrverkeri noen timer nyttårsaften. Der er altså IKKE lov å sende opp fyrverkeri ved en senere anledning!  
  • Alt fyrverkeri som selges i Norge skal være CE-merket. Godkjenningen skal sikre at fyrverkeriet opptrer som forutsatt ved bruk og ikke gjør skade på personer og eiendom.
  • Følg fyrverkerireglene ved oppskyting.

Ha trygg og hyggelig nyttårsfeiring, hilsen Nedre Romerike brann- og redningsvesen!

 

Godkjente utsalgssteder på Nedre Romerike:

NB! Etter tilsyn i romjulen ble to utsalgssteder stengt for resten av salgsperioden og er derfor fjernet fra listen: Kiwi Holt Vestvollen og Coop Lørenfallet. 

Lillestrøm 

Automania Kjeller AS 

Bregneveien 2 A 

   

Coop Extra Sørumsand 

Fru natvigs vei 1 

Meny Skedsmokorset 

Furuholtet 1 

Romerike Glass AS 

Nesgata 2 

   

thansen avd. Strømmen 

Støperiveien 5 

Kiwi Lørenfallet 

Haldenveien 318 

Rema 1000 Fetsund 

Gamle Fetvei 13 

Lillestrøm sportsklubb (LSK SHOP) 

C.J. Hansensvei 7 

Europris Lillestrøm 

Isakveien 2 

 

Rælingen 

Kiwi Slynga 

Slynga 2 

 

Lørenskog 

Sykkelopplevelser AS 

Solheimveien 56 

Max Auto AS 

Solheimveien 72 

Coop Extra Finstadjordet 

Finstadlia 3 

Zee Boklageret Metro AS 

Bibliotekgata 30 

Bengts Lørenskog 

Skårersletta 60 

 

Nittedal 

Europris Nittedal 

Bjertnestangen 9 

Hagan Pizza & Kebab 

Hellinga 8 A 

Pynten & Midtun AS 

Hadelandsveien 654 

 

Aurskog-Høland 

Europris Bjørkelangen 

Bliksrud næringsområde 

Løken Klær og Sport 

Morgenliveien 7 

Aurskog Fòr og Fritid 

Senterveien 15 

 

Gjerdrum 

Roma Pizza Gjerdrum AS 

Ask 30 

 

 


Bålforbud 15. april -15. september

15 april 2024

Mellom 15. april til 15. september er det i alle kommuner forbud mot å gjøre opp ild og grill (inkludert engangsgrill, bålpanne, primus og stormkjøkken) i eller i nærheten av skog og annen utmark .

Øvelse PLIVO

04 april 2024

I ukene 15, 16 og 17, på dagene tirdag, onsdag og torsdag i tidsrommet 12 -14 vil nødetatene ha en stor samhandlingsøvelse i området rundt Lillestrøm og Nebursvollen friluftsbad. I den forbindelse vil det bli mye synlig utrykningskjøretøy i området rundt Olavsgård, Skjetten og Lillestrøm.