Røykvarslerdagen

Dette gjør vi i forbindelse med Røykvarslerdagen

Røykvarslerdagen 1. desember er dagen da landets brannvesen oppfordrer alle til å sjekke at alle røykvarslerne i boligen virker som de skal, og at de kan høres tydelig på oppholdsrom og soverom, også når døren mellom rommene er lukket.

Røykvarslere er det viktigste!

Det viktigste du kan gjøre for brannsikkerheten i hjemmet er nemlig å ha fungerende røykvarslere.

Alle må ha minst én røykvarsler i hver etasje. Røykvarslere bør testes jevnlig og hver gang du har vært bortreist over lengre tid.  Det klart beste er å ha varslere som er seriekoblet.

Levende lys, peiskos, bruk av komfyren og mer bruk av elektrisk utstyr utgjør en ekstra risiko i julen, særlig i kombinasjon med inntak av alkohol. Gjør det derfor til en huskeregel å teste røykvarslerne og bytt batteri på Røykvarslerdagen 1. desember.

Det finnes forskjellige typer røykvarslere. Noen har en «test» knapp man kan trykke på for å sjekke om det piper. Andre har et brannalarmanlegg som sier ifra automatisk hvis det trengs batteribytte. Finn ut hvilken type du har hjemme, test røykvarsleren og bytt batteri hvis det er behov for det.

Møt brannvesenet på Lillestrøm stasjon

Du kan møte oss på Lillestrøm stasjon i rushtiden torsdag 1. desember i forbindelse med Røykvarslerdagen! Mellom kl. 7 og kl. 9 treffer du oss utenfor stasjonen hvor vi deler ut drops, brosjyrer og svarark til vår røykvarslerkonkurranse. Advent og førjulstid er en travel tid for brannvesenet, og de eneste vi hadde til rådighet til å være på stasjonen, var sjefer og ledere! Men de kan også svare på spørsmål om brannsikkerhet, så benytt deg av anledningen.

Ta konkurranse og vinn premier!

I tillegg til vår stand på Lillestrøm stasjon, kan du få brosjyrer og svarark til konkurransen på innbyggertorget på rådhuset i Bjørkelangen (1. desember kl. 10-14), biblioteket i Nittedal og i resepsjonen på brannstasjonen i Lørenskog i åpningstiden.

Du kan også svare på spørsmålene på denne eksterne lenken.

Konkurransen avsluttes 2. desember kl. 07 og vi tar kontakt med vinnerne direkte. Premiene er pakke med røykvarslere og annet relevant innhold.

Vinn et besøk på brannstasjonen!

Du kan også bli med i trekningen av et besøk på brannstasjonen. Vinneren får møte Bjørnis og vaktlaget, se brannbilene og prøve liften vår! Vi garanterer fin utsikt! Svarfrist er torsdag 1. desember kl. 24.

For å bli med i trekningen, sender du svarene på spørsmålene under til informasjon@nrbr.no

  • Hvilken dag er Røykvarslerdagen?
  • Hvor har DU sjekket røykvarsleren den siste uken?
  • Er det påbudt med røykvarsler på hytta?

Husk å skrive navn og telefonnummer!

Vi trekker en vinner blant alle som svarer riktig. Vinneren kan velge å besøke Lørenskog brannstasjonen eller Skedsmo brannstasjon. Besøket gjennomføres i januar eller februar etter avtale. Vinneren blir kontaktet direkte.

 

 


Pressemelding om Røykvarslerdagen

29 november 2022

1. desember vil ledelsen befinne seg i morgenrushet utenfor Lillestrøm stasjon. De ønsker å nå ut til travle togreisende med budskapet: «Test røykvarsleren og bytt batteri ved behov».

Endringer for alarmkunder

23 november 2022

Endringer for kunder av heisalarm og brannalarm både på Nedre og Øvre Romerike

Rull til toppen