Røykvarslerdagen 1. desember 2023

Fredag 1. desember er alltid Røykvarslerdagen og i år kan du møte NRBR på tre sentrale steder i Nittedal, Bjørkelangen og Sørumsand. I tillegg har vi en liten røykvarslerkonkurranse som du finner her! 

I forbindelse med Røykvarslerdagen 2023, har NRBR sendt ut følgende pressemelding:

Røykvarslerdagen: Møt brannvesenet på tre steder på Nedre Romerike

Fredag første desember vil Nedre Romerike brann- og redningsvesen (NRBR) være å treffe på sentrale steder i Nittedal, Bjørkelangen og Sørumsand i forbindelse med årets Røykvarslerdag.

I den travle og kalde førjulstiden fyrer vi mye i peis og ovn, vi lager mer mat enn vanlig, vi pynter med stearinlys og overbelaster det elektriske anlegget med julelys i alle varianter. Derfor er den nasjonale kampanjen Røykvarslerdagen lagt til første desember. I NRBR har vi tradisjon for å møte publikum denne dagen, og i år er vi å treffe kl. 11-14 på følgende steder:

  • Mosenteret i Nittedal
  • Alti kjøpesenter i Bjørkelangen
  • Fokus kjøpesenter på Sørumsand
En kvinne og en mann står foran en rød og gul brannbil mens de holder opp røykvarslere.
NRBR er klare til å møte publikum på stand på Røykvarslerdagen.

Sjefer og ledere skal stå på stand

- Vi vil fortelle de vi treffer at det viktigste de kan gjøre for egen brannsikkerhet, er å ha fungerende røykvarslere. Fungerende røykvarslere, særlig seriekoblede, er nemlig helt avgjørende for tidlig varsling og bidrar hvert år til å redde liv, sier sjef for forebyggende avdeling Tor-Åsmund Hovda, som skal møte publikum i Sørumsand.

Seksjonsleder Anita Holtet legger til: – Jeg gleder meg til å møte folk i Bjørkelangen denne dagen. Jeg håper noen kommer ens ærend for å slå av en prat med oss. Alle tre steder deler vi ut kalendre for 2024 og testhorn så langt beholdningen rekker. Testhorn er skohorn som du også kan bruke til å nå opp til røykvarsleren for å teste at den virker.

Viktige punkter

I forbindelse med årets Røykvarslerdag, er det seks enkle punkter som NRBR ønsker å trekke frem og som vi mener alle bør sjekke hjemme:

  • Alle må ha minst én røykvarsler i hver etasje.
  • Alarmen skal kunne høres tydelig på oppholdsrom og soverom, også når døren mellom rommene er lukket.
  • Brannvesenet anbefaler røykvarslere på soverommene.
  • Det beste er seriekoblede røykvarslere, slik at alle varslerne piper samtidig ved brann.
  • Gjør det til en huskeregel å teste røykvarslerne og bytt batteri ved behov. I tillegg bør du jevnlig teste røykvarslerne, og særlig hver gang du har vært bortreist over lengre tid. 
  • Røykvarslere bør byttes hvert 8-10. år. Produksjonsdato står som regel på baksiden.

Femåringene inviteres til brannstasjonen!

21 februar 2024

NRBR har i mange år invitert femåringene til et besøk på brannstasjonen før ferien. På brannstasjonen blir det et opplegg med oppgaver og aktiviteter. Forutsetningen for at barnehagene kan melde seg på denne populære kampanjen, er at barnehagene underviser barna i brannvern før besøket. Påmeldingen sendes ut til barnehagene fra kommunene i disse dager.

Kulde og oppvarming med flyttbare ovner

05 januar 2024

Lurer du på hvordan du skal holde deg varm i sprengkulden? Holder det ikke med den oppvarmingen du allerede har i boligen og trenger du en flyttbar varmeovn i tillegg?

Snøhauger, brøytekanter, parkerte biler og fremkomst for utrykningskjøretøy

05 januar 2024

Etter det kraftige snøværet denne uken, er det mange som lurer på om brannbilene kommer frem hvis det blir brann i nabolaget. I følge våre retningslinjer at veien skal ha en fri bredde på 3,5 meter for at våre utrykningskjøretøyer skal komme fram. De som har ansvaret for veien må altså sørge for tilstrekkelig adkomst for oss.