Ikke tillatt med sankthansbål i 2023

Regnet som har falt i vårt distrikt den siste tiden er IKKE nok til at midlertidig forskrift om forbud mot bruk av ild på Nedre Romerike oppheves. Det innebærer at det IKKE er tillatt med sankthansbål. 

Når en søker får innvilget tillatelse til å tenne sankthansbål, står det oppgitt i vilkårene at: «Ved melding i lokalpresse, våre nettsider www.nrbr.no, eller radio om stor skogbrannfare i regionen, trekkes denne tillatelsen til brenning av bål tilbake.»

Sankthansbål er spesifikt nevnt i pressemeldingen som ble sendt ut 8. juni 2023. Les pressemeldingen her.

 


Røykvarslerdagen 1. desember 2023

22 november 2023

Fredag første desember 2023 vil Nedre Romerike brann- og redningsvesen (NRBR) være å treffe på sentrale steder i Nittedal, Bjørkelangen og Sørumsand i forbindelse med årets Røykvarslerdag.

Vinn julehefter fra Bjørnis!

20 november 2023

Vi har vært så heldige å få juleaktivitetshefter fra Bjørnis! Heftene passer til barn i alderen 3-6 år. Skoler og barnehager som tar vår lille røykvarslerkonkurranse innen søndag 26. november kl. 23.30, kan vinne 20 hefter hver. Det er dessverre ikke nok hefter til alle, så det er førstemann til mølla. 

Våre råd til høstferien på hytta

26 september 2023

Høstferien står for døren og mange skal nyte uka på hytta. NRBR oppfordrer hyttefolket til å ta noen ekstra sikkerhetsgrep: På hytta er det ofte er det langt til nærmeste brannvesen og langt til naboen, kronglete adkomstvei, og kanskje dårlig mobildekning.